Havermout pannenkoeken


Hoe maak je havermout pannenkoeken?

We eten bijna altijd havermout als ontbijt. Het is ons standaardontbijt, maar soms mengen we dingen graag. Pannenkoeken zijn altijd een goede keus en deze kaneel-havermout pannenkoekjes zijn zeker mijn favoriet. Ze zijn licht, stevig en gemakkelijk te maken. Deze ingrediënten heb je zeker thuisliggen!

Ik gebruik Dr. Oekter havermout en laat het beslag het liefst 20 minuten zitten zodat de haver kan verzachten. U kunt het beslag van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot u klaar bent voor gebruik!

De toevoeging van haver voegt vezels toe aan de pannenkoeken en ook een bevredigende textuur. De kaneel voegt een vleugje zoetheid toe aan de gezonde pannenkoeken.

Ik hou er vooral van om de pannenkoeken te vullen met vers fruit en stroop. Heerlijk!

ingrediënten

  • 150 gram honing
  • 150 gram bevroren (of verse) frambozen
  • 100 gram havermout
  • ¼ theelepel zee zoutvlokken
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1½ theelepel gemalen kaneel
  • 100 ml havermelk, of een andere soort melk die u wilt
  • 1 scharrelei
  • 1 theelepel vanillepasta of -extract
  • 1 tl zonnebloemolie

bereidingswijze

Verwarm de honing en frambozen in een kleine pan op middelhoog vuur, en roer regelmatig, totdat de frambozen ontdooid zijn (bij gebruik van bevroren). Dit duurt niet langer dan 3 minuten. Haal de pan van het vuur.

Doe de haver en het zout in een blender of een keukenmachine met de kleine kom, en verwerkt het tot je er bloem van hebt, een meelachtig meel om zeker te zijn, maar het moet nog steeds fijngemalen zijn. Giet het in een kom en roer het bakpoeder en de kaneel erdoor.

Klop in een maatbeker de melk, het ei en de vanille bij elkaar en roer het natte mengsel vervolgens tot het goed droog is. Als het beslag te dik wordt, voeg dan meer melk toe. En laat dit beslag niet rusten, anders wordt het te dik.

Giet een ½ theelepel olie op een gladde, niet-klevende bakplaat (of grote gietijzeren of zware een koekenpan) en smeer het met een stuk keukenrol over het hele oppervlak. Zet de bakplaat op een matig vuur en voeg, wanneer het heet is, het beslag toe met een maat van een halve kop, maar vul het voor twee derde volledig. Je zou 4 pannenkoeken tegelijk moeten krijgen, en ze hebben ongeveer 2 minuten per kant nodig. Over het algemeen, wanneer je de pannenkoeken kookt, draai je ze om als je bubbels naar de bovenste kant ziet komen, en hoewel dat nog steeds waar is, zijn de bubbels hier nogal afgezwakt. Schuif dus een spatel onder een pannenkoek na 2 minuten om te zien of de onderkant er gekookt uitziet, en draai dan, en de rest van de pannenkoeken, om en kook nog eens 2 minuten. Zoals altijd, druk niet op de pannenkoeken terwijl ze koken en draai ze niet meer dan één keer om. Als je de eerste 4 hebt gekookt, stapel ze dan op een bord en dek af met een schone theedoek, smeer de pan dan opnieuw in en ga verder zoals eerder.

Serveer onmiddellijk!

Advertenties

Adverteerders