Blog

Hollandse appeltaart bakken!

Wat heb je nodig voor een ouderwetse Hollandse appeltaart?

  • 11 grote verse jonagold appels
  • 125 gram boter op kamertemperatuur extra om in te vetten
  • 125 gram plantaardige margarine op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • Mespuntje zout
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels kaneel
  • Bakvorm (doorsnee 28 centimeter)
  • Bakkwastje en vanzelfsprekend een bakoven!

Procedure:

  1. Verwarm de bakoven voor op 180 graden Celsius. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in 4 parten. Snijd deze in plakjes. Vet de bakvorm in met wat boter. Doe de boter, de margarine, de suiker, de vanillesuiker en een mespunt zout in een beslagkom en klop met een mixer tot een luchtige massa.
  2. Voeg 1 ei toe en mix tot een gelijkmatig beslag. Doe het zelfrijzend bakmeel erbij en mix tot het deeg een bal vormt. Vervang de gardes van de mixer eventueel halverwege door deeghaken. Bekleed de springvorm met de helft van het deeg en houd de rest achter.
  3. Doe de helft van de appels in de springvorm en strooi er 1 eetlepel kaneel over. Leg vervolgens de andere helft van de appels erop en strooi ook daarover 1 eetlepel kaneel.
  4. Rol het achtergehouden deeg uit tot een lap van een halve centimeter dik en snijd er 8 stroken uit van anderhalve centimeter breed en 1 lange strook voor langs de rand van de springvorm. Leg de deegstroken in een geruit patroon over de appelvulling. Leg de lange strook in een cirkelvorm langs de rand van de springvorm. Klop het andere ei los en bestrijk met het kwastje de stroken en de rand.
  5. Zet de taart anderhalf uur in het midden van de oven en laat hem mooi bruin worden. Controleer meermaals of de taart niet te snel bruin wordt; in dat geval zet je de oven op 150 graden.
  6. Een beetje af laten koelen en smikkelen maar! Heb je aanvullingen op dit recept of heb je zelf ook recepten voor het bakken van appeltaart? Geef het aan ons door en wij plaatsen je recept op deze site!

Waar moet je aan denken bij het zoeken van een kantoorrruimte?

Wie een bedrijf heeft opgestart, zal wellicht na verloop van tijd op zoek moeten naar een kantoorruimte. Immers; wanneer je meerdere medewerkers in dienst hebt, is het fijn als al deze medewerkers ondergebracht kunnen worden op een centrale locatie. Maar waar moet je rekening mee houden als je zoekt naar een kantoorruimte? 

De locatie

Location, location, location. Een van de belangrijkste kenmerken van een kantoorruimte, is het kiezen van de juiste locatie. Het kiezen van die locatie kan ingewikkeld zijn, want waar je zit, kan bepalend zijn voor het succes van je organisatie. Je wilt echter ook niet belachelijk veel betalen voor een pand, puur en alleen omdat het op een fraaie locatie staat. Een statig pand in de binnenstad is een stuk duurder dan een plekje op een industrieterrein, maar datzelfde pand in de binnenstad kan qua voorkomen een stuk interessanter zijn voor potentiële klanten. Ook is het belangrijk om de herkomst van je medewerkers in het achterhoofd te houden. 

De afmetingen

Een groot of een klein pand? Dat heeft natuurlijk allemaal te maken met de grootte van je organisatie. Zit je met drie man op kantoor, dan is een kleine ruimte prima. Zoek je echter iets voor tien mensen of meer, dan zal je duidelijk moeten uitwijken naar iets wat meer ruimte biedt. Ook moet er in het pand ruimte zijn voor gezamenlijke ontspanning; denk bijvoorbeeld aan een plek waar je samen kunt eten, nadat je bij de levensmiddelen groothandel bent geweest. Een goede kantine, of andersoortige plek voor samenkomsten, kan de onderlinge band op kantoor flink verstevigen.

Parkeergelegenheid

Het is natuurlijk fijn als je op kantoor mensen kunt ontvangen. Hiervoor is het belangrijk dat je goede parkeergelegenheden biedt. Immers; het is bepaald niet gastvrij als je klanten moeilijk aan een parkeerplek kunnen komen en hetzelfde geldt voor je medewerkers; als die constant in de binnenstad een dure plek moeten zoeken, kan dat heel vervelend worden. Zorg er dus voor dat ook dit goed geregeld is; een goede parkeergelegenheid is altijd belangrijk.

Zorg voor een veilige omgeving

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je zorgt voor een veilige omgeving in je kantoor. In geval van brand moet er een snelle en duidelijke uitgang zijn en het gewicht van het kantoor mag de draagcapaciteit niet overschrijden. Hou dit in de gaten bij het kiezen van een nieuw pand, want er komt een dag dat het nodig blijkt dat dit goed geregeld is. En dan zal je blij zijn dat je er goed om hebt gedacht.

Een professionele uitstraling

Natuurlijk is het belangrijk dat je klanten het gevoel hebben dat ze terechtkomen in een professionele, serieuze organisatie. Daarom is het van belang dat je pand een serieuze uitstraling heeft, waarmee je een duidelijk signaal afgeeft. Het ontwerp van een kantoor kan dan ook behoorlijk meespelen in het kiezen voor de juiste omgeving. Onthoud dit als je je zoektocht naar een nieuw kantoorpand begint. Het zal na verloop van tijd enorm van pas komen.

Wat je nog niet wist over biologische chocolade

Veel mensen kunnen het iedere dag wel eten: chocolade. Een klein nadeel hieraan is dat chocola best ongezond is en veel suikers bevat. Om een ongezonde levensstijl te voorkomen, kun je ook kiezen voor biologische chocolade. Deze chocola wordt gemaakt van stoffen en ingrediënten zonder toevoegingen en chemische middelen. In dit artikel bespreken we alles rondom biologische chocolade, zodat jij vanaf nu verantwoorde keuzes kunt maken. 

Biologische chocolade 

Chocola dat biologisch wordt verwerkt is gemaakt van cacaobonen die op een biologische kwekerij gekweekt worden. Bij biologische chocola staat het welzijn van natuur, mens en dier echt centraal. Deze kwekerijen zijn dan ook op geen enkele manier schadelijk voor één van bovenstaande elementen. De biologische chocolade is vrij van kunstmatige kleur-, geur en smaakstoffen en conserveringsmiddelen, dus je kunt zonder zorgen genieten van de meest pure chocolade. Een keurmerk op de verpakking van jouw chocoladereep vertelt je direct of de chocolade is geproduceerd met respect voor het milieu en de boeren. Als je weet wat het keurmerk inhoudt, helpt het je om gemakkelijk een duurzame keuze te maken en weet je zeker dat het is gemaakt met aandacht voor mens en milieu.  

Wat er wél in zit

Biologische chocolade bevat geen onnodige toevoegingen, maar heeft wel de pure smaak van chocolade. Dit komt omdat het hoofdingrediënt van chocola er gewoon nog in zit, alleen dan op biologische wijze. De biologische chocolade van bionoot.nl bijvoorbeeld bevat biologische cacao, biologische melk, biologische noten en biologisch rietsuiker. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en gezond. Ook chemische middelen worden absoluut niet gebruikt bij deze chocoladesoort. Echt een verantwoorde keuze dus! 

De voordelen 

Een van de voordelen van biologische chocolade is dat de negatieve gevolgen die gewone chocolade voor je kan hebben,  voor een groot deel wegvallen. Wie wordt er nu niet gelukkig van chocolade? Dit geldt natuurlijk voor alle chocolade, maar normale chocolade brengt een stuk meer negatieve effecten met zich mee. Bij de biologische chocolade is dat natuurlijk een stuk minder. Ook wordt de kans op suikerziekte verminderd en biologische chocolade heeft daarnaast ook een goed effect op de hersenen. Tot slot is biologische chocola ook in staat je cholesterolwaarden de verbeteren en bevat het erg veel magnesium. Ons lichaam heeft veel magnesium nodig, en het is ook een feit dat veel Nederlanders hier een tekort aan heeft. Biologische chocolade kan je dus ook hieraan helpen zonder dat er negatieve gevolgen aan te pas komen.

Help mijn koelkast is leeg

U kent het wel, u komt thuis van werk. Helemaal vermoeid en uitgeput omdat u een lange en zware dag achter de rug heeft gehad. Dan knort uw buik toch aardig want na een lange dag op werk is avond eten toch erg belangrijk. Daarbij ligt er ook nog eens niks in huis wat de ergernis alleen maar vergroot. Wat doet u dan? Snel naar de supermarkt gaan heeft geen zin want voordat u klaar bent met boodschappen doen is het al weer veelte laat om daarna nog te gaan koken. De vrouw en kinderen kijken ook al knorrig dus wat doet u nu? U kunt voor een makkelijke oplossing gaan zoals een magnetron maaltijd of iets soortgelijks als een pizza uit de oven. Toch is dit ook niet echt een oplossing omdat een bordje andijvie uit de magnetron weer binnen een minuut koud is en dat is ook niet echt lekker eten. Gelukkig zijn daar andere oplossingen voor!

Waar kan ik dan terecht?

Er zijn gelukkig meer dan genoeg opties, Nederland staat bekend om zijn eet tentjes. Er zijn veel restaurants maar ook snackbars en pizzeria’s waar u voor een normale prijs al lekker kan eten. Het mooie is dat er ook veel opties zijn om eten te laten bezorgen. Omdat er zoveel eetgelegenheden zijn is het moeilijk om ze allemaal te weten. Daarom is er ServiceRight Food, via ServiceRight Food kunt u kiezen uit eettentjes uit de buurt. ServiceRight werkt namelijk met veel restaurants dus u kunt altijd slagen. Waar u dan ook maar naar opzoek bent! Van een gezonde Nederlandse hap tot gerechten uit de Oosterse keuken. Misschien heeft u wel zin in iets makkelijks zoals een overheerlijke verse pizza of een frikandelletje uit het vet. Via ServiceRight Food kunt u gemakkelijk een lekkere hap bestellen.

Eenvoudig en snel havermoutpap maken

Ben je op zoek naar een goed ontbijt of een lekker tussendoortje? Echte havermoutpap is dan een aanrader en je kunt het zelf bereiden. Je hebt het binnen een half uur klaargemaakt, waardoor je snel kunt smikkelen van een lekker en gezond ontbijt of tussendoortje! Lees ook: is havermout eigenlijk gezond?

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zoetstof, zelf kiezen;
  • 50 gram havermoutvlokken;
  • 20 milliliter koude room;
  • 400 milliliter water;

Bereidingswijze

Eerst moeten de havermoutvlokken geroosterd worden in een pan op het vuur, doe dit ongeveer 2 tot 3 minuten. Ondertussen kan al roerend met een houten lepel het water met een snufje zout worden toegevoegd. Vervolgens moet het vuur laag worden gedraaid en laat alles ongeveer een halfuurtje sudderen, roer af en toe goed door. Net zolang tot dat de pap naar wens is. Mocht de pap te dik zijn, dan kan je nog wat water en melk toevoegen.

Als de pap klaar is kan je de zoetstof eroverheen sprenkelen. Je kunt het dan met de koude room serveren. Je kunt er ook wat vruchtjes bij doen. Wist je dat je met havermout ook de lekkerste pannenkoeken kunt maken?

Zelf thuis gezonde recepten bereiden met een maaltijdbox

Wil jij graag thuis gezond aan de slag met gezonde recepten? Het valt niet altijd mee om iedere avond opnieuw een geschikte maaltijd te koken. Boodschappen doen, een recept bedenken en vervolgens alles koken: het kost vrij veelt tijd en sommige mensen vinden het ingewikkeld. Een mogelijke oplossing is de maaltijdbox. Via de informatie-pagina op Maaltijdboxchef.nl vind je bruikbare informatie over de verschillende boxen in Nederland. Je vindt hier antwoorden op vragen als:

  • Wat is een gezonde box?
  • Hoe werkt een abonnement?
  • Hoe zit het met de bezorging?
  • Welke box is het goedkoopste en het beste?

Populaire boxen
Veel bestelde boxen zijn o.a. die van HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu, Albert Heijn (Allerhande Box), Willem&Drees en de Familiebox. Zij bieden stuk voor stuk een uitstekende box met verse producten en goede en duidelijke recepten. Wil je 100% biologisch eten? Dan zijn Willem&Drees en Ekomenu uitstekende opties.

Probeer ook eens deze koolhydraatarme pannenkoeken!

Stappenplan om koekjes te bakken

Heb jij altijd al koekjes willen bakken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan kun je daarvoor gelukkig hulp krijgen. Voor iedereen is er de nodige hulp te vinden bij Boter & Bloem. Niet alleen ervaren bakkers, maar ook mensen die nog nooit iets gebakken hebben kunnen met de recepten van deze website de lekkerste koeken op tafel zetten. Je kunt dan ook hulp krijgen met de ingrediënten die je nodig hebt. Hoe je dit allemaal eenvoudig kunt doen en wat je daarvoor nodig hebt kun je in dit artikel lezen.

Recepten

Op de website van het bedrijf zijn verschillende recepten die je kunt vinden door op de volgende link te klikken https://boterenbloem.com/recepten/koeken. Elk recept is voorzien van een duidelijke uitleg in verschillende stappen. Hierdoor weet je precies welke handelingen je op welk moment moet uitvoeren en wanneer je bepaald ingrediënten moet toevoegen aan het recept. Je kunt ook direct zien hoe lang je bezig bent met het bereiden van de koekjes. Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk om binnen een uur een heerlijke boterkoek te maken of om in 30 minuten koekjes te bakken zoals jouw oma dat vroeger deed.

Hulp

Je krijgt daarbij dan ook de nodige hulp om het recept perfect uit te kunnen voeren. In eerste instantie is dat natuurlijk zoals gezegd door de duidelijke stappen in de recepten die je via deze site vindt. Je leest en ziet stap voor stap wat je moet doen. Er staan namelijk ook foto’s in het recept om duidelijk te maken wat er precies moet gebeuren. Als dat nodig niet genoeg is krijg je ook nog hulp met de ingrediënten. Je hoeft namelijk niet zelf de deur uit om naar een winkel te gaan. Via de website kun je eenvoudig en snel de ingrediënten bestellen die je nodig hebt voor jouw recept.

Thuisbezorgd en aan de slag

De benodigdheden worden dan vervolgens bij jou thuisbezorgd zodat je kunt beginnen met bakken. Het grootste voordeel hiervan is dat alle ingrediënten perfect afgemeten geleverd worden. Je hebt dus overal genoeg van en hoeft de producten enkel volgens de instructies van het recept op het juiste moment toe te voegen. Je kunt dus direct beginnen met bakken zodra jouw bestelling geleverd wordt. Zo kun je iedereen in jouw omgeving verrassen met de lekkerste koekjes die je helemaal zelf, met een klein beetje hulp, volgens een duidelijk stappenplan gebakken hebt.

Nog meer gezond bakken? Het internet staat vol met overheerlijke bakrecepten!