Havermout pap

Havermout pap

havermout papHavermout in de ochtend laat je de hele dag rond lopen met een vol gevoel! Havermout klinkt misschien niet lekker of alleen iets wat oma’s eten maar nee integendeel. Havermout is super lekker en ook erg gezond. Je kan het ook op verschillende manieren eten; snel of koud, je kan er lang overdoen maar snel kan ook. Wat ook lekker is, is om er soorten fruit in te doen. Havermout geeft ook een verzadigd gevoel.

Hoe havermoutpap te bereiden is

Wanneer je s ’ochtends vroeg trek hebt kan een kom havermoutpap het gevoel zeker verminderen.

De benodigdheden voor een overheerlijke warme havermoutpap met blauwe bessen:

  • 200ml melk
  • 5 eetlepels havermout
  • Een snufje zout
  • Een handje vol blauwe bessen

Het bereiden

Was de blauwe bessen. Breng 200ml melk in een pan op het vuur en laat dit goed warm worden, blijf fit ook goed door roeren. Wanneer de melk goed warm is kun je de 5 eetlepels havermout erbij doen. Dit moet ook goed doorgeroerd blijven worden want de havermout kan verbranden of aan de bodem vast plakken. Voeg hierbij ook gelijk het snufje zout en blijf dit doorroeren. Dit laat je 10 à 15 minuten op een laag pitje koken. Wanneer je de pap te dik vind worden kan je er nog melk bij toevoegen totdat jij het zelf dun genoeg vindt. Wanneer dit klaar is met koken laat je dit na wellen. Is het wellen klaar, kun je het serveren in een kommetje en kun je de blauwe bessen er overheen strooien.

De snelle bereiding voor havermout pap

Meng de 5 eetlepels havermout met de melk en roer dit goed door elkaar. Voeg er ook gelijk het snufje zout bij en verwarm dit gelijk in de magnetron. Blijf erbij staan en roer dit zo goed mogelijk zodat dit niet verband. Wanneer de pap klaar is kan je het verdunnen door er meer melk bij toe te voegen. Wanneer de pap klaar is kun je de blauwe bessen er overheen strooien en er lekker van genieten.

Andere lekkere toppings

  • Amandelschijfjes
  • Walnoten
  • Hazelnoten
  • Mango
  • Banaan
  • Aardbeien
  • Pecannoten