Eenvoudig en snel havermoutpap maken

Ben je op zoek naar een goed ontbijt of een lekker tussendoortje? Echte havermoutpap is dan een aanrader en je kunt het zelf bereiden. Je hebt het binnen een half uur klaargemaakt, waardoor je snel kunt smikkelen van een lekker en gezond ontbijt of tussendoortje! Lees ook: is havermout eigenlijk gezond?

Ingredi├źnten

  • 1 eetlepel zoetstof, zelf kiezen;
  • 50 gram havermoutvlokken;
  • 20 milliliter koude room;
  • 400 milliliter water;

Bereidingswijze

Eerst moeten de havermoutvlokken geroosterd worden in een pan op het vuur, doe dit ongeveer 2 tot 3 minuten. Ondertussen kan al roerend met een houten lepel het water met een snufje zout worden toegevoegd. Vervolgens moet het vuur laag worden gedraaid en laat alles ongeveer een halfuurtje sudderen, roer af en toe goed door. Net zolang tot dat de pap naar wens is. Mocht de pap te dik zijn, dan kan je nog wat water en melk toevoegen.

Als de pap klaar is kan je de zoetstof eroverheen sprenkelen. Je kunt het dan met de koude room serveren. Je kunt er ook wat vruchtjes bij doen. Wist je dat je met havermout ook de lekkerste pannenkoeken kunt maken?

Zelf thuis gezonde recepten bereiden met een maaltijdbox

Wil jij graag thuis gezond aan de slag met gezonde recepten? Het valt niet altijd mee om iedere avond opnieuw een geschikte maaltijd te koken. Boodschappen doen, een recept bedenken en vervolgens alles koken: het kost vrij veelt tijd en sommige mensen vinden het ingewikkeld. Een mogelijke oplossing is de maaltijdbox. Via de informatie-pagina op Maaltijdboxchef.nl vind je bruikbare informatie over de verschillende boxen in Nederland. Je vindt hier antwoorden op vragen als:

  • Wat is een gezonde box?
  • Hoe werkt een abonnement?
  • Hoe zit het met de bezorging?
  • Welke box is het goedkoopste en het beste?

Populaire boxen
Veel bestelde boxen zijn o.a. die van HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu, Albert Heijn (Allerhande Box), Willem&Drees en de Familiebox. Zij bieden stuk voor stuk een uitstekende box met verse producten en goede en duidelijke recepten. Wil je 100% biologisch eten? Dan zijn Willem&Drees en Ekomenu uitstekende opties.

Probeer ook eens deze koolhydraatarme pannenkoeken!