Wat je nog niet wist over biologische chocolade

biologische chocolade

Veel mensen kunnen het iedere dag wel eten: chocolade. Een klein nadeel hieraan is dat chocola best ongezond is en veel suikers bevat. Om een ongezonde levensstijl te voorkomen, kun je ook kiezen voor biologische chocolade. Deze chocola wordt gemaakt van stoffen en ingrediënten zonder toevoegingen en chemische middelen. In dit artikel bespreken we alles rondom biologische chocolade, zodat jij vanaf nu verantwoorde keuzes kunt maken. 

Biologische chocolade 

Chocola dat biologisch wordt verwerkt is gemaakt van cacaobonen die op een biologische kwekerij gekweekt worden. Bij biologische chocola staat het welzijn van natuur, mens en dier echt centraal. Deze kwekerijen zijn dan ook op geen enkele manier schadelijk voor één van bovenstaande elementen. De biologische chocolade is vrij van kunstmatige kleur-, geur en smaakstoffen en conserveringsmiddelen, dus je kunt zonder zorgen genieten van de meest pure chocolade. Een keurmerk op de verpakking van jouw chocoladereep vertelt je direct of de chocolade is geproduceerd met respect voor het milieu en de boeren. Als je weet wat het keurmerk inhoudt, helpt het je om gemakkelijk een duurzame keuze te maken en weet je zeker dat het is gemaakt met aandacht voor mens en milieu.  

Wat er wél in zit

Biologische chocolade bevat geen onnodige toevoegingen, maar heeft wel de pure smaak van chocolade. Dit komt omdat het hoofdingrediënt van chocola er gewoon nog in zit, alleen dan op biologische wijze. De biologische chocolade van bionoot.nl bijvoorbeeld bevat biologische cacao, biologische melk, biologische noten en biologisch rietsuiker. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en gezond. Ook chemische middelen worden absoluut niet gebruikt bij deze chocoladesoort. Echt een verantwoorde keuze dus! 

De voordelen 

Een van de voordelen van biologische chocolade is dat de negatieve gevolgen die gewone chocolade voor je kan hebben,  voor een groot deel wegvallen. Wie wordt er nu niet gelukkig van chocolade? Dit geldt natuurlijk voor alle chocolade, maar normale chocolade brengt een stuk meer negatieve effecten met zich mee. Bij de biologische chocolade is dat natuurlijk een stuk minder. Ook wordt de kans op suikerziekte verminderd en biologische chocolade heeft daarnaast ook een goed effect op de hersenen. Tot slot is biologische chocola ook in staat je cholesterolwaarden de verbeteren en bevat het erg veel magnesium. Ons lichaam heeft veel magnesium nodig, en het is ook een feit dat veel Nederlanders hier een tekort aan heeft. Biologische chocolade kan je dus ook hieraan helpen zonder dat er negatieve gevolgen aan te pas komen.