Waar moet je aan denken bij het zoeken van een kantoorrruimte?

zoeken van een kantoorrruimte

Wie een bedrijf heeft opgestart, zal wellicht na verloop van tijd op zoek moeten naar een kantoorruimte. Immers; wanneer je meerdere medewerkers in dienst hebt, is het fijn als al deze medewerkers ondergebracht kunnen worden op een centrale locatie. Maar waar moet je rekening mee houden als je zoekt naar een kantoorruimte? 

De locatie

Location, location, location. Een van de belangrijkste kenmerken van een kantoorruimte, is het kiezen van de juiste locatie. Het kiezen van die locatie kan ingewikkeld zijn, want waar je zit, kan bepalend zijn voor het succes van je organisatie. Je wilt echter ook niet belachelijk veel betalen voor een pand, puur en alleen omdat het op een fraaie locatie staat. Een statig pand in de binnenstad is een stuk duurder dan een plekje op een industrieterrein, maar datzelfde pand in de binnenstad kan qua voorkomen een stuk interessanter zijn voor potentiële klanten. Ook is het belangrijk om de herkomst van je medewerkers in het achterhoofd te houden. 

De afmetingen

Een groot of een klein pand? Dat heeft natuurlijk allemaal te maken met de grootte van je organisatie. Zit je met drie man op kantoor, dan is een kleine ruimte prima. Zoek je echter iets voor tien mensen of meer, dan zal je duidelijk moeten uitwijken naar iets wat meer ruimte biedt. Ook moet er in het pand ruimte zijn voor gezamenlijke ontspanning; denk bijvoorbeeld aan een plek waar je samen kunt eten, nadat je bij de levensmiddelen groothandel bent geweest. Een goede kantine, of andersoortige plek voor samenkomsten, kan de onderlinge band op kantoor flink verstevigen.

Parkeergelegenheid

Het is natuurlijk fijn als je op kantoor mensen kunt ontvangen. Hiervoor is het belangrijk dat je goede parkeergelegenheden biedt. Immers; het is bepaald niet gastvrij als je klanten moeilijk aan een parkeerplek kunnen komen en hetzelfde geldt voor je medewerkers; als die constant in de binnenstad een dure plek moeten zoeken, kan dat heel vervelend worden. Zorg er dus voor dat ook dit goed geregeld is; een goede parkeergelegenheid is altijd belangrijk.

Zorg voor een veilige omgeving

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je zorgt voor een veilige omgeving in je kantoor. In geval van brand moet er een snelle en duidelijke uitgang zijn en het gewicht van het kantoor mag de draagcapaciteit niet overschrijden. Hou dit in de gaten bij het kiezen van een nieuw pand, want er komt een dag dat het nodig blijkt dat dit goed geregeld is. En dan zal je blij zijn dat je er goed om hebt gedacht.

Een professionele uitstraling

Natuurlijk is het belangrijk dat je klanten het gevoel hebben dat ze terechtkomen in een professionele, serieuze organisatie. Daarom is het van belang dat je pand een serieuze uitstraling heeft, waarmee je een duidelijk signaal afgeeft. Het ontwerp van een kantoor kan dan ook behoorlijk meespelen in het kiezen voor de juiste omgeving. Onthoud dit als je je zoektocht naar een nieuw kantoorpand begint. Het zal na verloop van tijd enorm van pas komen.